Gezonde School

Vanaf juli 2014 mogen we onze school een "Gezonde School" noemen.

Toen kregen we het vignet voor Sport en Beweging. Een jaar later kregen we ons tweede vignet voor Sociaal Emotionele Ontwikkeling
Dit jaar gaan we aan de slag met Voeding. Ondertussen hebben we veel activiteiten opgepakt:
we hebben ons weer aangemeld voor de actie "Schoolfruit". Twintig weken lang, drie dagen per week, krijgen we iets van groente en/of fruit.
Het Nationale Schoolontbijt (09-11-17) hebben we al gehad.
Daarnaast doen we mee met de actie: "de gezonde pauzehap".

Aangaande traktaties adviseren we de ouders om op iets gezonds te trakteren. Daarnaast hebben we voor de kinderen die overblijven ook afspraken met de ouders gemaakt over de lunch.

Al een vaste plaats in ons rooster hebben gekregen: "Lekker Fit", Pleinspelen, activiteiten van en door de buurtverenigingen. Het gymrooster is opgesteld door onze buurtcoach. In overleg met deze buurtcoach, dhr. F. Molenkamp, houden we ons programma actueel.

Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En daar zijn we druk mee bezig!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit is belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.