De huisvesting

De school ligt in een rustige nieuwbouwwijk en maakt deel uit van het MFC Steggerda, een multifunctioneel centrum waar onder andere de volgende gebruikers zijn gehuisvest: BSO De Kinderkei, Speelotheek, Logopediepraktijk 'Veelzeggend', Fysiotherapiepraktijk Steggerda en de De Boekenstek, uitleen van tweedehands boeken.

De school heeft een groot schoolplein waar de kinderen alle ruimte hebben om te rennen, te spelen met buitenspelmaterialen en op de speeltoestellen. Er zijn schommels, een wipwap, een klimtoestel, baskets en een zandbak. Naast het schoolplein ligt een voetbalveld waar de oudere kinderen ook dagelijks gebruik van mogen maken. Bij mooi weer worden de gymlessen regelmatig buiten op het veld of op het plein gegeven .

De school is in 2003/ 2004 grondig verbouwd. In het schooljaar 2010/ 2011 is de school uitgebreid met een extra lokaal, een eigen IB- ruimte voor de intern begeleider (leerlingzorg) en een groot magazijn. Ook heeft een grote groep vrijwilligers (ouders) de school geverfd. Hierdoor hebben wij sindsdien weer een fris, verbouwd en opgeknapt schoolgebouw waar we samen trots op zijn!

Een gebouw met in ieder klaslokaal een magazijn, diverse computers, een digitaal schoolbord en in de centrale hal naast enkele computers ook een flatscreen televisie waarop o.a. digitale presentaties getoont kunnen worden. In de centrale hal is ruimte voor zelfstandig werken en samenwerkingsopdrachten en er worden regelmatig presentaties gegeven op het nieuwe podium. Dit podium dient naast optredens ook als zithoek bij leesactiviteiten ( erg in trek bij de leerlingen!)